miércoles, 20 de marzo de 2013

Quins són els errors que no pot cometre un comprador novell?
Davant d’una decisió tan transcendental com la compra d’un habitatge, cal que valorem totes les variants que poden comportar una despesa excessiva.

El moment en què un decideix comprar un habitatge sol ser un dels més crucials de la seva vida. D’aquesta decisió depèn el seu futur, ja que probablement viurà bona part de la seva vida en la casa que compri. Si un no es vol equivocar en la seva elecció, hauria d’escollir la seva futura llar essent conscient de quin és l’habitatge que busca i estant ben informats de quines variables intervenen en una operació de compra.

Segons el portal Zillow, els compradors novells són els que necessiten estar més ben informats, ja que causa de la seva inexperiència poden acabar escollint la casa equivocada. En particular, el mitjà nord-americà els recomana que posin especial atenció a tres circumstàncies adverses que poden posar en perill l’èxit de la seva inversió.
Aquests són:

1.    Una vida inestable. El moment adequat per comprar una casa és quan un té la certesa que la seva vida s’ha estabilitzat en una ciutat determinada, on espera viure durant molt temps.

En el cas contrari, més val que un no adquireixi un habitatge, ja que en la situació actual de crisi econòmica corre el risc que seva casa acabi quedant-se buida a l’haver de traslladar-se a una altra ciutat i trobar grans dificultats per llogar-la.

2.    La falta de rigor pressupostari. Una sensació habitual entre molts compradors novells és la de pensar que realitzant un “petit esforç” poden aconseguir un habitatge que els meravelli. Sovint aquests “petits esforços” solen comportar una inversió econòmica superior a la prevista. Una despesa extraordinària que pot tenir unes conseqüències negatives, ja que només seran conscients de l’abast real d’aquests “petits esforços” quan hagin d’afrontar unes quotes de la hipoteca que resultaran més cares del que havien previst.

3.    Ometre les despeses secundàries. Malauradament, alguns compradors inexperts pensen que la compra d’un habitatge no implica d’altres obligacions a part del pagament d’un renta mensual. És a dir, obliden que a part de les quotes de la hipoteca, hauran de pagar l’assegurança de la llar i finançar les reformes que qualsevol propietari ha d’anar realitzant en el seu immoble.

Perquè aquestes despeses secundàries no sobrepassin les seves previsions, abans de comprar un habitatge, per exemple, poden consultar a una asseguradora quin pot ser el cost de l’assegurança de la seva futura casa.

Si els compradors novells a l’hora d’escollir un habitatge tenen presents aquestes tres circumstàncies adverses, podran estar segur que la casa que comprin els aportarà felicitat i seguretat, ja que disposar d’un habitatge en propietat resulta un privilegi sempre que el comprador l’hagi adquirida estant tan ben informat com ben aconsellat.


Notícia extreta de la pàgina Oficial del Col.legi d´Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i Província www.apibcn.cat de data 14.03.2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario