sábado, 16 de febrero de 2013

Com escollir al millor agent immobiliari?

Saber escollir un bon agent immobiliari és una empresa bastant complexa en la qual no ens podem equivocar. Si volem contractar un agent que representi els nostres interessos amb eficàcia, honradesa i diligència, el portal nord-americà Zillow ens aconsella que el seleccionem tenint en compte els següents condicionants:

•    Experiència: l’aprenentatge de la professió de l’agent de la propietat no només requereix el coneixement de la teoria, sinó també una extensa experiència pràctica. Per tant, abans de contractar al nostre representant, hauríem de valorar el nombre d’operacions en què ha participat durant els últims anys.

•    Referències: cal que obtinguem referències abans d’escollir el nostre agent immobiliari. Mitjançant Google o d’altres buscadors podrem conèixer-ne diverses segones opinions. No obstant, hauríem de ser selectius a l’hora d’escollir les nostres fonts.

•    Disponibilitat temporal: un agent pot tenir una extensa experiència i una reputació contrastada, però potser disposa de molts clients i això et fa dubtar de la dedicació que et podrà oferir. Aleshores, abans de contractar-lo, ens hauríem d’assegurar que ell disposa del temps necessari per atendre’ns com pertoca.

•    Localització: hem de tenir en compte que el representant escollit conegui al detall el mercat local (ciutat, barri o poble) que ens interessa.

•    Protecció: hem de ser conscients dels grans problemes de sobreendeutament o de pèrdua de qualitat de vida que pot comportar la concessió d’una hipoteca massa costosa o la compra d’un habitatge que estigui en unes condicions precàries. Per conseqüent, hauríem d’escollir el nostre agent valorant el seu compromís amb iniciatives –com la campanya Parlem amb propietat! del col•legi dels API de Catalunya– que defensin els drets del consumidor.

Tot i que ens puguin semblar uns requisits bastant exigents, hi han nombrosos agents que els compleixen. Així que només ens falta trobar-ne a un d’ells i contractar-lo per assegurar-nos que la nostra operació de compra o venta es resoldrà amb èxit i de forma rentable.

Notícia extreta de la pàgina Oficial del Col.legi d´Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i Província www.apibcn.cat de data 08.02.2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario